HostFact Help > Betaalmogelijkheden

Hoe stel ik iDEAL Advanced V3 van ING in?

Het instellen van iDEAL Advanced van ING vereist meer stappen dan het instellen van andere iDEAL versies omdat er certificaten aangemaakt moeten worden. In dit artikel worden de stappen uitgelegd die u moet ondernemen om iDEAL Advanced werkend te krijgen met HostFact.

Stap 1:
Indien u beschikt over een Windows PC en geen SSL programma heeft, download dan OpenSSL en installeer de laatste versie van dit programma. Na installatie opent u het programma via 'openssl.exe' (Bij standaard installatie vind u deze in de map 'C:\OpenSSL\bin' van uw pc). Als u al een ander SSL programma heeft, kunt u dat gebruiken.
Voor Unix/Linux gebruikers: De meeste distributies beschikken over een SSL programma, maar de source van OpenSSL is ook beschikbaar.

Stap 2:
Voer nu de volgende twee commando's achtereenvolgens uit om een certificaat te genereren. Vervang hierbij door een willekeurig wachtwoord!
genrsa –aes128 –out priv.pem –passout pass:ownPassword 2048
req –x509 –sha256 –new –key priv.pem –passin pass:ownPassword –days 1825 –out cert.cer

Na het uitvoeren van het laatste commando worden u een aantal vragen gesteld. Vul het antwoord in en bevestig met 'enter'.
U kunt het programma afsluiten door het typen van 'exit' (bevestig met enter).

Stap 3:
In de vorige stap is een certificaat aangemaakt, genaamd 'cert.cer'. Upload dit bestand naar de iDEAL test-omgeving van ING. (U kunt hier inloggen met uw iDEAL platform gebruikersnaam en wachtwoord)
Upload daarnaast de bestanden 'cert.cer' en 'priv.pem' naar de 'security'-map in de iDEAL-map van ING Advanced (in de map "/klantenpaneel/betalen/ideal.ing.advanced.v3/").

Stap 4:
Vervolgens kunt u via de menuknop "Instellingen" en vervolgens "Betaalmogelijkheden" in HostFact de betaalmethode toevoegen en de juiste gegevens invoeren. Het wachtwoord is hierbij de eerder ingevoerde 'ownPassword'.
Indien u nooit eerder iDEAL gebruikt heeft bij de ING, kan het nodig zijn verschillende testscenario's uit te voeren.