HostFact Help


HostFact Help > Instellingen

Instellen van BTW-regels bij leveringen aan particulieren in andere EU-landen
Per 1 januari 2015 gaan er andere regels gelden voor het berekenen van BTW indien er digitale diensten geleverd worden aan particulieren uit andere EU-lidstaten. Op de website van de Belastingdienst is hier meer over te lezen.

Mocht u digitale diensten aanbieden (waaronder hosting, internettoegang en software diensten ook vallen), dan zullen deze veranderingen ook voor u gelden. U dient dan vanaf 1 januari 2015 bij levering aan een particulier uit een andere EU-lidstaat het BTW tarief van het desbetreffende land te berekenen. Zo zal bij een levering naar een particulier uit Denemarken 25% BTW in rekening gebracht moeten worden. Deze BTW dient vervolgens ook bij de Deense Belastingdienst aangegeven te worden, of er kan gebruik gemaakt worden van de Mini One Stop Shop-regeling (MOSS) van de Nederlandse Belastingdienst.

Instellen in uw HostFact
Om de facturen correct te blijven versturen, dient u uw HostFact hierop voor te bereiden.

In HostFact kunt u zelf extra BTW percentages toevoegen en regels instellen. Ga in het menu naar "Instellingen" > "HostFact voorkeuren" > tabblad "BTW" kunt u de extra percentages aanmaken. Op bijvoorbeeld Wikipedia kunt u een lijst met verschillende BTW percentages terugvinden.

In onderstaande afbeeldingen ziet u hoe uw de BTW percentages kan toevoegen en de BTW regels instelt, zodat deze automatisch worden toegepast bij het betreffende land.



BTW aangifte
Op dit moment geeft HostFact bij de BTW-aangifte pagina nog geen helder overzicht per land en de berekende BTW. In de toekomstige versie zullen we dit gaan opnemen.