HostFact Help > Bestelformulier

De domeinnaamcontrole geeft overal status onbekend/bezet
De controle of een domeinnaam beschikbaar is verloopt over poort 43 middels de PHP functie fsockopen().

Wanneer de beschikbaarheid niet gecontroleerd kan worden, zal in de meeste gevallen de status "onbekend" worden getoond. Controleer in dit geval of poort 43 niet geblokkeerd is, bijvoorbeeld in een firewall.

Let op: zorg dat poort 43 open staat voor IPv4 en IPv6.

Bestelformulier ingeladen in website cross-domain (same-site issue)
Indien de URL van het bestelformulier een ander (sub)domein is als de URL van de website waarop het bestelformulier via een iframe wordt ingeladen, houdt de browser dit tegen. Door de same-site policy aan te passen, werkt de controle wel. Dit kan in HostFact geregeld worden wanneer u op versie 5.1.7 zit. Zorg dat u de meest recente bestelformulier en klantenpaneel bestanden heeft van HostFact 5.1.7.

1. Open het bestand "klantenpaneel/config.php" en haal regel 5 uit commentaar:
$configuration['session']['samesite'] = 'Lax';

Verander 'Lax' naar 'None':
$configuration['session']['samesite'] = 'None';

2. Open het bestand "bestellen/config.php" en verander regel 15 van:
$orderform_should_support_crossdomain = false;
naar:
$orderform_should_support_crossdomain = true;